Windmolen De Grote Geus in Vianen

Vroeger stonden er heel veel windmolens in onze streek. Net als de antennes op de daken is dat een tijdsbeeld dat voorbij is.
In plekken als Kinderdijk doen we er alles aan om dat erfgoed in stand te houden. Zo ook werkt de Stichting Herbouw Wipkorenmolen  hard aan de herbouw van een Wipkorenmolen in de Uiterwaarden bij Vianen!

Maar het is ook belangrijk om vooruit te kijken. En dan is windenergie ook voor nu een interessant alternatief voor onze fossiele energiebronnen. Windenergie kan ons de komende jaren helpen los te komen van de afhankelijkheid van onze grote energiereuzen en buitenlandse belangen. Bovendien is het voorzien in je eigen elektriciteit een bedrijfseconomisch aantrekkelijke activiteit.
Stel je voor, ieder dorp zijn eigen Dorpsmolen. Net als de Coöperatieve Diepvries in Zijderveld inmiddels al meer dan 50 jaar de gemeenschap dient, zo kan dat ook voor een een echte Dorpsmolen werken.

Met het uitgangspunt ‘niet alleen de lasten, maar ook de lusten’, hebben bewoners van Vianen en omstreken met Eneco een akkoord bereikt over de eigen exploitatie van één van de drie te realiseren windmolens bij de kruising van de A2 en A27.

Screen shot 2015-12-12 at 9.08.00 PM

Op dit moment lopen nog een aantal bezwaar-procedures tegen dit windpark. IJs en weder dienende is de verwachting de drie windmolens begin 2018 gerealiseerd zullen worden. Tegen die tijd hoort u meer over hoe u kunt deelnemen in de coöperatieve windmolen.

Hou daarvoor de site www.energiewinkel.org in de gaten!

Heeft u ook belangstelling voor het idee van een Coöperatieve Windmolen bij u in de buurt? Aarzel niet en neem voor een eerste oriëntatie contact met ons op!